Vegetariánská topinka

Suroviny

1 baklažán
2-3 krajíce chleba
olivový olej
sůl
česnek
čerstvá bazalka
citrónová šťáva

recept nemá fotografii

Postup

Marinované lilky na topinku je třeba připravit nejméně jeden den předem. Lilky nakrájíme na kolečka o tloušce asi 1 cm. Po obou stranách je osolíme a necháme je asi 30 minut odležet. Vytvoří se na nich kapičky tekutiny, které opláchneme, plátky lilku vysušíme po obou stranách papírovou utěrkou. Na pánvi rozpálíme olivový olej (lilek spotřebuje více oleje než maso) a lilky na něm po obou stranách opečeme do červena.
Směs na marinování připravíme smícháním citrónové šťávy, jemně nasekané bazalky, prolisovaného česneku, soli a olivového oleje. Do této marinády vložíme lilek, opatrně promícháme, aby se kolečka obalila marinádou a uložíme do chladna. Necháme marinovat nejméně jeden den.
Před podáváním si opečeme plátky chleba a na každý plátek dáme 2 až 3 kolečka marinovaného (a vychlazené) lilku.
Poznámka:
Množství nejsou přesněji specifikována, dost záleží na velikosti lilku (pokud máte na výběr, volte radši menší lilek než větší). Množství česneku a bazalky přizpůsobte své chuti. Už jsem vyzkoušela, v dnešním vedru (36 stupňů C) to bylo výborné. Dodatečně fotka, ale bez topinky. Taky dobré.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 758x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vegetariánská topinka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist