Švestkový koláč s bílou mřížkou

Suroviny

1 kg švestek
500 g hladké mouky
20 g droždí
250 ml mléka
90 g tuku
70 g cukru krupice
2 žloutky
špetka soli
vanilkový cukr
citrónová kůra
2 zakysané smetany
2 žloutky
4 bílky
100 g kokosové moučky
100 g moučkového cukru

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si připravíme klasické kynuté těsto na koláče. Do vlažného mléka s jednou kostkou cukru rozdrobíme droždí (½ kostky) a necháme vzejít. Tuk rozpustíme a necháme zchladnout. Odvážíme si mouku (bude lépe, když ji prosijeme), přidáme krupicový a vanilkový cukr, špetku soli a strouhanou citrónovou kůru. A samozřejmě i dva žloutky (bílky odložíme stranou, budeme je ještě potřebovat), mléko se vzešlým droždím a vlahý tuk. Těsto vypracujeme vařečkou až je hladké a nelepí se na misku. Poté ho přikryjeme utěrkou a necháme při normální pokojové teplotě kynout.
Mezitím si vyloupeme pecky ze švestek a vytřeme plech na pečení tukem. Zakysané smetany smícháme s polovinou moučkového cukru, s polovinou kokosové moučky a se dvěma žloutky. Vykynuté těsto rozválíme na plech až do krajů. Na něj rozetřeme směs ze zakysané smetany a rovnoměrně poklademe celý povrch koláče švestkami. Všechny 4 zbylé bílky do tuha ušleháme, přidáme zbytek cukru a kokosové moučky. Bílkovou směs dáme do zdobícího sáčku a na koláč uděláme mřížky.
Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů C a upečeme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,363x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Švestkový koláč s bílou mřížkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist