Hrušky ve víně s krémem

Suroviny

4 hrušky
250 ml červeného vína
2 lžíce medu
1 kousek skořice
4 hřebíčky
125 g mascarpone
100 g bílého smetanového jogurtu
2 lžičky sekaných mandlí (ořechů)

recept nemá fotografii

Postup

Červené víno, med, celou skořici a hřebíček dáme do mělkého kastrolu, přikryjeme poklicí a na velmi mírném teple povaříme asi 5 minut. Hrušky rozčtvrtíme, odstraníme jádřince a vložíme se do várky s červeným vínem. Opět přikryjeme poklicí a na mírném příkonu tepla je povaříme dalších 5 minut. Jednou je obrátíme. Potom hrušky vyjmeme a zbývající tekutinu svaříme na sirup.
Mascarpone smícháme s jogurtem. Ze sirupu odstraníme skořici a hřebíček. Hrušky rozdělíme na talíře a přelijeme sirupem. Na každou hrušku dáme kopeček krému a posypeme nasekanými mandlemi.
Poznámka:
Hrušky neloupeme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 959x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hrušky ve víně s krémem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Tvorba webových stránek

Webové stránky na míru, optimalizované pro mobilní zařízení

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist