Koláčky Figaro

Suroviny

Těsto:
200 g hladké mouky
60 g tuku
40 g tekutého medu
1 lžíce citrónové šťávy
3 lžíce zakysané smetany

Náplň:
4 lžíce pomerančové zavařeniny
3 lžíce nasekaných lískových ořechů

Na potření:
1 žloutek
1 lžíce zakysané smetanylžíce mandlových lupínků

recept nemá fotografii

Postup

Ze surovin na těsto vypracujeme vláčné těsto a uložíme ho do chladna odpočinout. Zatím si připravíme náplň smícháním zavařeniny a lískových ořechů.

Z těsta vyválíme na pomoučeném vále plát a vykrajujeme z něj kolečka. Na polovinu koleček dáme do středu trochu náplně, překryjeme druhým kolečkem a na kraji přitiskneme. Přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme žloutkem rozmíchaným se zakysanou smetanou a ozdobíme plátky mandlí.

Pečeme zvolna ve středně vyhřáté troubě.
Poznámka:
Zavařeninu můžeme použít i meruňkovou, oříšky vlašské.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 752x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Koláčky Figaro


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist