Věnečky s oříškovou vrstvou

Suroviny

150 g hladké mouky
80 g škrobové moučky
100 g tuku
60 g moučkového cukru
1 vejce
citrónová šťáva
2 lžíce zakysané smetany

Oříšková vrstva:
80 g strouhaných ořechů
80 g moučkového cukru
1 bílek

recept nemá fotografii

Postup

Mouku prosijeme, přidáme škrobovou moučku, změklý tuk, cukr, vejce, citrónovou šťávu a zakysanou smetanu. Vypracujeme těsto, zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme v chladnu odpočinout.
Z těsta vyválíme plát na sílu asi 5 mm a za pomoci většího a menšího kolečka vykrajujeme věnečky. Přeneseme je na plech, potřeme ořechovou hmotou a zvolna pečeme v předehřáté troubě.
Ořechovou hmotu připravíme smícháním cukru s bílkem a ořechy.
Poznámka:
Použijeme-li dvojnásobné množství surovin na těsto, můžeme dělat věnečky slepované. Těsto pak vyválíme tenčí (asi 3 mm) a ořechovou hmotou potřeme jen polovinu koleček. Slepujeme zavařeninou nebo nutelou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 160x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Věnečky s oříškovou vrstvou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist