Kompletně citrónová bábovka

Suroviny

Těsto:
5 vajec
200 g moučkového cukru
šťáva a nastrouhaná kůra z 1 ½ citrónu
200 g hladké mouky
1 pudinkový prášek s citrónovou příchutí
½ prášku do pečiva
½ sklenice vody
Poleva:
200 g moučkového cukru
2 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce vařící vody
1 lžička oleje

recept nemá fotografii

Postup

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme cukr a postupně jeden žloutek za druhým. Do dobře vyšlehané hmoty přidáme citrónovou š'távu, vodu a potom mouku promíchanou s práškem do pečiva a s pudinkovým práškem. Nakonec vmícháme nastrouhanou citrónovou kůru. Těsto nalijeme do formy na bábovku, kterou jsme vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi při 170 stupních C.
Upečenou bábovku vyklopíme z formy na mřížku a necháme zchladnout. Poté ji polijeme citrónovou polevou. Na vrchu můžeme ozdobit spirálkami citrónové kůry nebo kousky kandované citrónové nebo pomerančové kůry.
Příprava polevy: moučkový cukr zalijeme horkou vodou, přidáme citrónovou šťávu, olej a umícháme hustou a lesklou polevu.
Poznámka:
Inciativně jsem zkusila bábovku vylepšit sušenými brusinkami. Bohužel při pečení klesly na dno bábovkové formy, a tak výsledek je trochu kropenatá bábovka.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,112x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kompletně citrónová bábovka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Tvorba webových stránek

Webové stránky na míru, optimalizované pro mobilní zařízení

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist