Semtínský králík

Suroviny

králík
máslo
olej
sůl
1 cibule
5 stroužků česneku
hladká mouka
grilovací koření na kuře

recept nemá fotografii

Postup

Králíka rozdělíme na porce, opláchneme a osušíme. Potřeme ho solí a prolisovaným česnekem. Několik lžic hladké mouky promícháme s vrchovatou lžící grilovacího koření, nasypeme do sáčku a vložíme vždy jednu porci králíka, sáček uzavřeme a dobře zaklepeme. Maso se směsí s kořením krásně obalí. Potom si oloupeme cibuli, rozpůlíme, nakrájíme na tenké plátky a orestujeme ji na oleji s kouskem másla. Vložíme do pekáče. Na to poklademe obalenéporce králičího masa, podlijeme velmi malým množstvím vody (nebo vývaru), přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby. Pečeme, až je králík měkký (doba se těžko odhaduje, záleží na "stáří" králíka i na troubě). Podle potřeby podléváme a šťávou poléváme maso. Ke konci tepelné úpravy poklademe porce králíka tenkými plátky másla a už bez pokličky necháme dopéct.
Vhodnou přílohou jsou třeba bramborové knedlíky. Pokud chcete něco lehčího, tak například rýže se zeleninou.
Poznámka: A proč je to právě semtínský králík Kdysi jsem pracovala v jedné nejmenované firmě, sídlící právě v Semtíně u Pardubic. Mezi administrativními budovami byly louky, kde sídlilo velké množství zdivočelých králíků. A tak byl občas nějaký polapen, na místě upečen a sněden. Česnekem to vonělo na sto honů.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,308x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Semtínský králík


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Zdravá strava je základ

Poznejte léčivou sílu oříšků, luštěnin a semínek.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist