Jáhlová polévka

Suroviny

40 g jáhel
20 g oleje (tuku)
5 g sušených hub
60 g kořenové zeleniny
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Jáhly spaříme horkou vodou a poté důkladně propláchneme – je třeba je zbavit nahořklé chuti. Poté je opečeme na oleji, zalijeme horkou vodou a dáme stranou. Sušené houby zalijeme horkou vodou a necháme nabobtnat.
Očištěnou a hrubě nastrouhanou zeleninu uvaříme ve vodě do měkka, poté přidáme uvařené jáhly a spařené sušené houby. Osolíme a společně ještě chvíli povaříme. Ozdobíme zelenou natí.
Poznámky: I když v původním receptu se jáhly opékají na oleji, nějak jsem se zamyslela a uvařila je ve vodě. Zcedila a pak přidala do zeleninové polévky. Je třeba počítat s tím, že dost zvětší svůj objem, takže do polévky pro 4 osoby stačí asi 4 lžíce jáhel, i tak je docela hustá. Pokud máte čerstvý libeček, přidejte jej. Do této polévky se velmi hodí.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 747x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jáhlová polévka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist