Jidáše

Suroviny

500 g polohrubé mouky
100 g másla
70 g cukru
2 žloutky
30 g droždí
250 ml mléka
1 vejce na potření
sůl
med a máslo na potření
papír na pečení

ukázka receptu Jidáše
Posunovut vlevo
ukázka receptu Jidáše
Posunout vpravo

Postup

Z droždí, trošky vlažného mléka a trošky cukru necháme vzejít kvásek. Máslo utřeme se žloutky a cukrem, přidáme špetku soli, mouku, kvásek, zbytek mléka a zaděláme tužší těsto. Necháme ho přikryté čistou utěrkou vykynout na teplém místě. Pak ho rozkrájíme na stejné kousky a z nich vyváníme dlouhé proužky (20-25 cm silné jako malíček), která stáčíme do spirály. Ty pak klademe na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě chvilku kynout. Pak je pečeme v dobře vyhřáté troubě (190°C) asi 15 minut. Ještě horké upečené jidáše mažeme máslem a medem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 774x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7,67 (počet: 3) 7,67 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jidáše


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist