Vepřová paprička

Suroviny

750 g vepřové plece
50 g slaniny
250 g cibule
1 lžíce sádla
mletá sladká i pálivá paprika
1 zelená paprika
1 lžíce červené sterilované kapie
1 feferonka
3 stroužky česneku
200 ml bílého vína
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Maso nakrájíme na hrubší nudličky. Cibule očistíme a nahrubo nasekáme. V kastrolu vyškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme k ní trochu sádla a také hrubě nasekanou cibuli, kterou necháme zesklovatět. Přidáme nakrájené maso, promícháme a orestujeme. Osolíme a chvíli ho podusíme. Přidáme sladkou papriku (více) a dvě špetky pálivé papriky, nakrájenou feferonku a dobře zamícháme. Podlijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme až je maso měkké.
Nakonec přidáme na proužky nakrájenou papriku, červenou kapii bez nálevu a na tenké plátky nakrájený česnek. Šťávu z pod masa dolijeme vínem, promícháme, dosolíme a společně prohřejeme.Omáčka se ničím nemusí zahušťovat, zahustila ji cibule a paprika.
Papričku podáváme s čerstvým pečivem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 113x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová paprička


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist