Bramborové placky s jablečným pyré

Suroviny

500 g jablek
1 lžička cukru
1 lžička citrónové šťávy
750 g brambor
1 vejce
1 malá cibule
mletý pepř
muškátový oříšek
2 lžíce hladké mouky
olej (sádlo)

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si připravíme jablečné pyré – jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kousky. Zakapeme citrónovu šťávou, přidáme lžíci vody a lžičku cukru a pod pokličkou dusíme. Jakmile jsou měkká (většinou stačí dusit asi 5 minut), odstavíme ze zdroje tepla. Když trochu zchladnou, rozmačkáme je vidličkou nebo rozmixujeme ponorným mixérem na hladké pyré.
Bramborové placky jsou vlastně bramboráky, jen jejich ochucení je mírně jiné. Takže brambory očistíme a jemně nastrouháme. Přidáme jemně nakrájenou nebo lépe nastrouhanou cibuli, vejce, hladkou mouku, nastrouhaný muškátový oříšek a sůl. Je-li těsto příliš řídké, přidáme ještě trochu mouky. Z těsta smažíme na oleji či sádle placky o něco menší než klasické bramboráky. Ještě teplé potíráme jablečným pyré a podáváme.
Poznámka: Je to téměř zapomenutý podzimní recept. Méně kvalitních jablek, která je třeba spotřebovat, je nyní dost a brambor také. Zkuste to, možná vám tato stará novinka zachutná.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,171x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bramborové placky s jablečným pyré


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist