Lečo mé tchýně

Suroviny

800 g paprik
800 g rajčat
1 pálivá paprika (nebo kozí roh či feferonka)
300 g cibule
200 g uzeniny
3 lžíce olej
sůl
1 vejce

recept nemá fotografii

Postup

Musím se přiznat, že lečo a halušky mě naučila opravdu vařit až moje tchýně. Pocházela ze Slovenka a tyto pokrmy mému muži scházely v jídelníčku. Lečo mé tchýně je klasické letní lečo, kdy je dostatek cenově přístupných rajčat a paprik.
Na lečo potřebujeme dobrý a dost velký hrnec. Od té doby, co používám tefalový, vaří se lečo skoro samo. Jen je třeba očistit, oloupat a nakrájet všechnu zeleninu. Začínám cibulí, abych to měla za sebou. Cibuli stačí nakrájet na hrubo a orestovat na oleji. Potom přidáme papriky nakrájené na proužky a feferonku, trochu promícháme a necháme prakticky dusit pod pokličkou až částečně (ale ne úplně) změknou. Mezitím si nakrájíme rajčata – stačí opět na hrubo a přidáme je k paprikám a cibuli. Osolíme (dost), promícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme. Občas lehce promícháme.
Zatím si nakrájíme na větší kostky uzeninu (špekáčky, točený salám apod.). Jakmile se začíná vytvářet z rajčat šťáva, přidáme uzeninu, prohřejeme a nakonec přidáme do horké zeleninové směsi celé vajíčko. Rozmícháme a odstavíme ze zdroje tepla.
Podáváme s čerstvým chlebem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,724x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Lečo mé tchýně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist