Smažený kapr

Suroviny

1 kapr
sůl
mletý pepř
hladká mouka
2 vejce
trochu mléka
strouhanka
olej
citrón

recept nemá fotografii

Postup

Letos na vánoce jsem zjistila, že zde chybí recept na klasického smaženého kapra. Takže to tímto napravuji...
Vykuchaného kapra rozdělíme na porce. Každou porci osolíme (solíme o trochu více, než třeba vepřové řízky) a mírně opepříme. Potom ji obalíme postupně v hladké mouce, rozšlehaném vajíčku se špetkou soli (vajíčko můžeme trochu naředit mlékem nebo pivem) a ve strouhance.
Smažíme nejlépe ve fritovacím hrnci. Po usmažení klademe na papírovou utěrku, aby se do ní vsákl přebytečný tuk. Na talíři položíme na rybí řízek kolečko citrónu.
Vhodné přílohy - samozřejmě bramborový salát, ale i brambory v různých úpravách. Ostatně smažit kapra můžete nejen na vánoce.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 827x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Smažený kapr


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist