Pstruh plněný zeleninou

Suroviny

4 pstruzi
100 g mrkve (1 mrkev)
100 g celeru
40 g másla
25 g sušených hub
150 g anglické slaniny
snítka rozmarýnu
drcený kmín
mletý pepř
sůl
zelená petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si připravíme zeleninovou náplň. Mrkev a celer očistíme a jemně nakrájíme nebo nastrouháme na hrubém okurkovém struhadle. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme zeleninu, houby, rozmarýn, trochu soli a pepře. Restujeme jen velmi krátce. Nakonec přidáme jemně nasekanou zelenou petrželku. Odstavíme ze zdroje tepla a necháme zchladnout.
Používáme-li zmrazené pstruhy, stačí na jejich přirozené rozmrazení v pokojové teplotě asi 3 hodiny. Potom je opláchneme, osušíme a zevnitř i vně osolíme a opepříme. Břišní dutinu naplníme zeleninovou směsí a boky pstruha oběma rukama sevřeme, zelenina se v břišní dutině přizpůsobí a lépe tam drží. Každou rybu obalíme dvěma až třemi plátky slaniny a položíme na plech vyložený papírem na pečení. Ryby ještě na povrchu pokmínujeme.
Vložíme do trouby rozehřáté na 180 až 200 st. C a pečeme cca 20 minut. Slanina by měla být krásně křupavá. Mezi tím se věnujeme přípravě přílohy – stačí klasické vařené brambory třeba posypané zelenou petrželkou. Můžeme použít i americké brambory, hranolky nebo méně tradiční bramborové špalíčky.
Poznámka: inspirace pro tento recept je z pořadu Kluci v akci.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,353x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pstruh plněný zeleninou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Tvorba webových stránek

Webové stránky na míru, optimalizované pro mobilní zařízení

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist