Jarní žemlové knedlíky

Suroviny

3 rohlíky
1/8 l mléka
1 žloutek
3 bílky
30 g hrubé krupice
sůl
20 g tuku (Hera)
3 lžíce nasekaných mladých kopřiv

recept nemá fotografii

Postup

Starší rohlíky nakrájíme na drobné kostičky, přidáme krupici a drobně nasekané kopřivy. Tuk rozpustíme, přidáme k mléku, stejně tak žloutek, osolíme a vše rozšleháme. Tekutinou zalijeme připravené rohlíky a krupic, promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a ten jemně zamícháme do připravené hmoty.

Neznepokojujeme se, když se suroviny nespojí, protože knedlík budeme vařit v mikrotenovém sáčku. Použijeme větší sáček, připravenou hmotu do něj vložíme a zlehka vytvarujeme do tvaru knedlíku. Mikrotenový sáček uzavřeme gumičkou, nad knedlíkem ale necháme volné místo. Vložíme do vařící vody a vaříme zhruba 35 minut. Když se propracujete ke třetí fotografii, uvidíte, jak toto vaření vypadá.

Po vyjmutí z vody nejdříve sáček propíchneme, pak rozstříhneme a odstraníme. Knedlík krájíme nití na plátky.

Poznámky:
Z tohoto množství jsou asi 3 porce knedlíků. Mladé kopřivy lze samozřejmě nahradit zelenou petrželkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,422x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jarní žemlové knedlíky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist