Vepřové maso dušené se zeleninou

Suroviny

pro 2 osoby:
2 plátky á 150 g vepřové plece (kýty), cibule, olej, kmín, mletá paprika (možno ostrá), majoránka, pepř, 1 balení mražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice)

recept nemá fotografii

Postup

Na oleji osmahneme cibulku do sklovata, na sklovaté cibulce necháme zatáhnout plátky masa. Zalijeme vodou, dostatečně osolíme a okořeníme dle chuti (osvědčená kombinace: kmín, jemný poprašek papriky přes maso, špetka majoránky). Maso vydusíme pod poklicí do měkka (cca 30 min). Jakmile je maso měkké, vytáhneme jej ze šťávy zvlášť na misku a do šťávy vsypeme mraženou zeleninu. Tu pouze ohřejeme (nijak zvlášť nedusit), vmícháme do šťávy, dosolíme dle chuti. Podáváme s bramborovým knedlíkem, rýží nebo bramborami.

Takto připravená je velmi dobrá krůta nebo kuře, v tomto případě doporučuji při dušení na plátky drůbežího masa položit plátek anglické slaniny.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 7,997x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.50 (počet: 4) 8.50 4 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové maso dušené se zeleninou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist