Salát z červeného zelí s jablky

Suroviny

1/2 hlávky červeného zelí
4-6 jablek
2 lžíce jablečného octa
2 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
mletý pepř
2 lžíce rozinek

recept nemá fotografii

Postup

Červené zelí nakrájíme nebo nakrouháme na nudličky. Asi dvě až 3 minuty ho spaříme v horké vodě, vyjmeme, necháme okapat a vychladnout.
Zatím si propláchneme rozinky, oloupeme a vykrájíme jablka a nakrájíme je na kostičky.
Smáícháme ocet, olej, sůl a pepř, zálivku nalijeme na zelí a dobře promícháme. Potom přidáme nakrájená jablka a rozinky a ještě jednou zlehka zamícháme. Salát je lepší nechat odležet v chladnu. Přikrytý potravinářskou fólií vydrží v ledničce třeba dva dny. Můžeme ho používat jako přílohu k jídlu, ale přidáme-li třeba tousty, tak i jako lehkou dietní večeři.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 679x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Salát z červeného zelí s jablky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist