Zelné závitky vege

Suroviny

1 hlávka bílého zelí
sůl
cibule
4 stroužky česneku
50 g sušených rajčat v oleji
4 lžíce olivového oleje
100 g pšeničné krupice
300 ml zeleninového vývaru
2 lžičky strouhané citrónové kůry
½ lžičky mletého koriandru
½ lžičky římského kmínu
½ lžičky kayenského pepře
1 kg rajčat
2 lžíce strouhanky
50 ml bílého vína

recept nemá fotografii

Postup

Zelnou hlávku očistíme a povaříme vcelku asi 5 minut v horké vodě. Potom odebereme asi 16 listů a silná žebra naplocho seřízneme (ale list neprořízneme). Cibuli a česnek oloupeme a posekáme. Sušená rajčata také posekáme a s česnekem a cibulí je osmahneme na 2 lžících olivového oleje. Přidáme krupici a vývar a asi 5 minut povaříme. Pak necháme na mírném ohni stát, až krupice vsákne vývar.. Ochutíme citrónovou kůrou a kořením.
Rajčata nařízneme do křížku, spaříme, oloupeme a nakrájíme na drobnější kostičky. Asi třetinu rajčat promícháme s krupicovou směsí a strouhankou. Vždy dva zelné listy položíme přes sebe, naplníme kořeněnou krupicovou směsí s rajčaty, stočíme do závitku a vložíme do tukem vytřené zapékací misky. Zbylá nakrájená rajčata smícháme s nasekaným česnekem, 2 lžícemi oleje, vínem a osolíme a opepříme. Touto směsí zalijeme závitkÿ a pečeme asi 60 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 602x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zelné závitky vege


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist