Kremrole

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
120 g másla
120 ml smetany ke šlehání
1 žloutek
1 vejce na potření

Krém:
250 ml mléka
1 vanilkový pudink
250 g másla
120 g moučkového cukru
1/2 vanilkového cukru
1 žloutek

recept nemá fotografii

Postup

Z přísad vypracujeme hladké a vláčné těsto a necháme ho hodinu odpočinout v chladnu. Potom těsto tence rozválíme na pomoučené ploše a nakrájíme ho na proužky o rozměru asi 1 x 30 cm. Tyto proužky natočíme na kovové trubičky tak, aby se kraje těsta asi 1 mm překrývaly. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a na plechu vyloženém papírem na pečení upečeme do zlatova. Vychladlé kremrole sejmeme z trubiček (jde to docela dobře, stačí trubičkou lehce zavrtět a uvolní se) a naplníme krémem. Můžeme je ale také plnit až před podáváním.
Příprava krému:
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme zchladnout. Když má pokojovou teplotu, vešleháme do něj změklé máslo nakrájené na kousky, oba druhy cukru a žloutek. Necháme vychladit. Do kremrolí krém plníme cukrářským sáčkem nebo pevnějším igelitovým sáčkem s ustřiženým rohem.
Poznámky:Protože těsto je bez cukru, můžeme také připravit na slano - viz fotografie. Smetanu ke šlehání+ztužovač ušleháme do tuha, potom vmícháme dvě lžíce křenu s jablky a plníme do trubiček.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,757x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kremrole


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist