Vepřové na pórku

Suroviny

1 kg vepřové kýty
50 g slaniny
60 g másla
300 g pórku
1 lžička drceného kmínu
sůl
400 g rajčat (z konzervy)
100 g rajského protlaku
½ lžíce hladké mouky
1 lžička cukru

recept nemá fotografii

Postup

Vepřovou kýtu nakrájíme na kostky jako do guláše, slaninu na malé kostičky a pórek velmi nadrobno. V kastrolu smažíme slaninu, až pustí tuk. Přidáme máslo a po jeho rozpuštění nakrájený pórek. Pórek smažíme pomalu, aby zůstal křehký a nespálil se. Nakrájené maso osolíme, posypeme kmínem a přidáme k masu. Za stálého míchání maso opečeme. Potom vmícháme nakrájená rajčata, přiklopíme pokličkou a na mírném příkonu tepla dusíme. Podle potřeby podléváme, maso by mělo být zakryté vodou po celou dobu dušení.
Maso je měkké zhruba za hodinu, odkryjeme pokličku a necháme skoro všechnu tekutinu vysmahnout. Často mícháme, zejména ode dna. Potom maso zaprášíme hladkou moukou, promícháme a zalijeme malým množstvím studené vody, aby se mouka dobře rozpustila. Nakonec přidáme rajčatový protlak a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Omáčky by nemělo být moc, měla by maso jen obalit. Omáčku ochutnáme a podle potřeby přisolíme a přisladíme (záleží na chuti rajčat).
Podáváme s rýží, těstovinami nebo můžeme vyzkoušet špecle (i u nás je lze koupit v normálním supermarketu).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,383x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové na pórku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist