Filé po rouensku

Suroviny

800 g rybího filé
100 g slaniny
2 kelímky zakysané smetany
200 g ementálu
2 lžíce kaparů
šťáva z jednoho citrónu
2 lžíce dijonské hořčice
sůl
bílý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Rybí filé necháme rozmrazit, papírovým ubrouskem odstraníme přebytečnou vodu. Pokapeme ho citrónem. Slaninu nakrájíme a opečeme. Polovinu rozložíme na dno zapékací misky. Filé osolíme a opepříme a naskládáme na slaninu. Každý kousek z vrchu potřeme hořčicí, posypeme kapary a zbývající slaninou. Zalijeme zakysanou smetanou a pečeme v troubě předehřáté asi na 200 st. C po dobu zhruba 20 minut. Potom posypeme hrubě nastrouhaným sýrem a ještě 10 minut zapečeme.
Jako přílohu můžeme použít brambory, ale třeba i chléb. Kapary lze nahradit na drobné kostičky nakrájenou kyselou okurkou.
Poznámka:
Na pohled to nijak moc nevypadá, ale má to výbornou chuť.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 332x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Filé po rouensku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist