Makrely grilované na šalvěji

Suroviny

1 kg makrel (mražených)
1 lžíce sušené šalvěje
1 citrón
2 jablka
2 lžíce olivového oleje
sůl
hrubě mletý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Tento recept jsem vynalezla "z nouze". Na zahrádce mám velký šalvějový keř, každý rok si šalvěj nasuším, ale málo ji používám. A navíc jsem neměla žádné čerstvé maso, tak jsem sáhla po zmražených makrelách. Preferuji ty od firmy NOWACO.
Makrely necháme rozmrazit, očistíme břišní dutinu (jsou vykuchané, ale ne precizně), opláchneme, necháme okapat a osušíme. Potom je potřeme solí vně i uvnitř a do břišní dutiny nasypeme drcenou šalvěj. Omytý citrón nakrájíme na plátky a ty na poloviny a zasuneme také do břišní dutiny. Zvenku posypeme makrely hrubě drceným pepřem. A pak je po dvou zabalíme do alobalu. Ještě před uzavřením alobalu přidáme dílky jablek (i se slupkou) a pokapeme olivovým olejem. Vložíme do trouby a pečeme asi půl hodiny. Na posledních 10 minut balíčky nahoře otevřeme (opatrně, vyvalí se pára) a necháme dopéct.
Podáváme s plátkem citrónu a třeba s hranolky.
Poznámka:
V létě můžeme použít i čerstvou šalvěj a makrely třeba připravit na grilu.Z velké hlavní fotografie se dostanete na další fotografie, které ukazují postup zpracování.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,205x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Makrely grilované na šalvěji


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist