Svíčková pečeně po rýnsku

Suroviny

(pro 4 osoby)
800 g hovězího masa ze spodního šálu
50 g cibule
1/4 l červeného vinného octa
1 lžička celého pepře
1 lžička hořčičných semínek
1 bobkový list
sůl

pod pečeni a na omáčku:
2 lžíce margarínu
1/4 l masového vývaru
2 lžíce červeného vína
40 g rozinek
40 g perníku
1 lžíce hladké mouky
3 lžíce kysané smetany
sůl
petrželka a rajčata na ozdobení

recept nemá fotografii

Postup

Maso natěsnáme do vyššího úzkého hrnce, obložíme cibulí nakrájenou na kolečka, zalijeme octem, 1/4 l převařené vody a posypeme kořením. Přikryjeme pokličkou a dáme do chladna na 2 až 3 dny, občas ho obrátíme. Pak v pánvi při střední teplotě rozpustíme margarín. Maso vyjmeme z marinády, osušíme, osolíme a po obou stranách opečeme. Přidáme vývar, víno a 3 lžíce marinády. Přikryjeme poklicí a pomalu dusíme. Rozinky namočíme. Do mouky pomalu vmícháme smetanu. Hovotou pečeni vyjmeme na talíř a do vypečené šťávy rozmícháme smetanu. Přidáme rozinky, perník a mírně povaříme.
Příloha: bramborový knedlík, dušené červené zelí

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,404x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.00 (počet: 1) 8.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Svíčková pečeně po rýnsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Tvorba webových stránek

Webové stránky na míru, optimalizované pro mobilní zařízení

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist