Vepřové s pivní omáčkou

Suroviny

1 kg vepřové plece
1 cibule
1 mrkev
kousek celeru
3 stroužky česneku
1/2 l světlého piva
mletý pepř
drcený kmín
špetka zázvoru
sůl
sádlo
hrst nastrouhaného chleba na zahuštění

recept nemá fotografii

Postup

Vepřovou plec necháme v celku, osolíme a opepříme. V kastrolu na jedné lžíci sádla zpěníme nakrájenou cibuli do růžova, přidáme drcený kmín, prolisovaný česnek, promícháme a vložíme maso, které rychle necháme zatáhnout po všech stranách. Potom ho podlijeme trochu pivem, přikryjeme pokličkou a dáme péct do trouby.
Mezitím si očistíme mrkev a celer a nakrájíme na tenké plátky. Asi po půl hodině přidáme zeleninu k masu a je-li třeba, podlijeme opět trochu pivem a pečeme dá1.
Když je maso téměř měkké, přidáme nastrouhaný chléb a dolijeme zbytek piva. Posledních 10 minut pečeme bez pokličky a poléváme maso omáčkou, aby mělo pěknou kůrčičku. Hotové maso vyjmeme a udržujeme v teple. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérem a podle potřeby dochutíme solí, mletým pepřem a špetkou zázvoru. Plátky masa na talíři přelijeme omáčkou, vhodnou přílohou jsou chlupaté knedlíky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 044x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové s pivní omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist