Kuře po italsku (ze Sardínie)

Suroviny

1 kuře
3 lžíce strouhanky
4 stroužky česneku
hrst čerstvé bazalky nebo zelené petrželky
4 lžíce olivového oleje
200 g strouhaného parmazánu
6 větších brambor
sůl
mletý pepř
1 konzerva loupaných rajčat (400 g)

recept nemá fotografii

Postup

Kuře naporcujeme na menší kousky (místo celého kuřete můžeme použít i 4 stehna), dobře osolíme, opepříme a poprášíme strouhankou. Vložíme do hlubšího pekáče. Zasypeme na plátky nakrájeným česnekem, bazalkou nebo nasekanou petrželkou, zalijeme nahrubo nasekanými rajčaty z konzervy, zakápneme olivovým olejem a bohatě posypeme strouhaným parmazánem. Mezi maso nastrkáme oloupané a na větší špalíčky nakrájené brambory.
Pekáč přikryjeme alobalem a dáme na 1 hodinu a 20 minut péct do trouby předehřáté na 180 st. C. Potom odkryjeme alobal, teplotu zvýšíme na 200 st. C a dopečeme.
Poznámky:
Místo konzervy rajčat můžeme použít i čerstvá rajčat, pokud mají méně šťávy, je třeba trochu podlít vodou, aby se kuře zespodu nepřichytilo.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 742x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuře po italsku (ze Sardínie)


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist