Polévka z králičích hlav

Suroviny

2 králičí hlavy
2 mrkve
1 petržel
1 celer
1 cibule
sůl
mletý pepř
1 malá chilli paprička
1 bobkový list
2 kuličky nového koření
2 kuličky černého pepře
2 lžíce mouky
2 lžíce másla
zelená petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Dobře očištěné králičí hlavy a případně i králičí vnitřnosti vložíme do studené osolené vody, přidáme bobkový list, nové koření, obojí pepř a chilli papričku a zvolna vaříme, dokud není maso měkké.
Zatím si nakrájíme na kostičky cibuli a kořenovou zeleninu. Polévku procedíme a do vývaru vhodíme zeleninu, kterou uvaříme téměř do měkka. Mezitím si obereme maso z králičích hlav, nakrájíme na malé kousky a vrátíme do polévky. Připravíme si velmi světlou jíšku z másla a mouky a také ji zavaříme do polévky. Podle chuti polévku dosolíme a na talíři posypeme nasekanou zelenou petrželkou.
Poznámka:
Králičí hlavy dostávám od kolegyně, která zase občas dostane králíka, ale hlavy nechce. A protože správná hospodyně musí umět všechno, vařím i tuto polévku, kterou jsem podědila po babičce. Toto je však pikantnější varianta díky chilli papričce.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,899x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.00 (počet: 1) 8.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Polévka z králičích hlav


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist