Vepřový špíz nejen s olivami

Suroviny

300 g vepřové panenky
100 g pikantní slaniny (nebo jiné)
malá sklenička zelených oliv bez pecky
1 cibule
sůl
olej (olivový)
1 lžička ostrého grilovacího koření

recept nemá fotografii

Postup

Maso z vepřové panenky si nakrájíme na tenké plátky přiměřené velikosti. Přibližně stejně nakrájíme i slaninu, a lístky cibule. Napícháme na špejli. Více asi uvidíte na na velké fotografii. Posypeme ostrým grilovacím kořením a pokapeme olivovým olejem. Necháme trochu rozležet v chladnu (asi hodinu).
Na pánvi rozpálíme trochu oleje a špízy na něm po všech stranách opečeme, aby se zatáhly. Potom je předáme do zapékací misky, podlijeme olejem z pánve, rozředěným asi 2 lžícemi vody, lehce přikryjeme alobalem a dáme dopéct do trouby asi na 15 minut.
Podáváme s bramborem a čerstvou zeleninou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 064x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřový špíz nejen s olivami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist