Moje dršťková

Suroviny

500 g hovězích drštěk (předvařených)
1 mrkev
1 cibule
kousek pórku
3 stroužky česneku
2 lžíce sádla
3 lžíce hladké mouky
1 kostka Natur zeleninového bujonu
1 lžička mleté červené papriky
1 lžíce majoránky
mletý pepř
(zelená petrželka)

recept nemá fotografii

Postup

Základem této polévky jsou dršťky. V poslední době už se pomalu bojím napsat, že používám něco mraženého, ale je tomu tak. Použila jsem mražené a předvařené dršťky. Ušetřila jsem si tak spoustu práce s jejich promýváním, odstraňováním nečistot, proplachováním a dlouhým vařením. Prostě jsem je po rozmrazení povařila asi hodinu v osolené vodě, a když byly měkké, tak jsem je slila a propláchla.
Jako základ polévky jsem použila 1 kostku Natur zeleninového bujónu do 2,5 l osolené vody. Do vařícího vývaru jsem přidala jemně nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou očištěnou mrkev, jemně nakrájený asi 4 cm dlouhý kousek zelené části pórku. Ze sádla a mouky jsem připravila řídkou jíšku, do které jsem úplně na závěr přidala mletou papriku. Jíšku jsem zavařila do polévky. A pak už jen přidala rozmačkaný česnek a majoránku. Úplně nakonec do polévky přišly dříve uvařené dršťky, aby se v polévce prohřály. Kdo má rád, může přidat i nasekanou zelenou petrželku.
Poznámka:
Polévka je vydatná, tzv. svačinová. Netvrdím, že je to pravá česká dršťková, ale nám takto připravená chutná. Moc.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,054x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Moje dršťková


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist