Celozrnné slunečnicové pečivo

Suroviny

400 g celozrnné pšeničné mouky
100 g hladké pšeničné mouky
30 g droždí
1 kostka cukru
1 rovná lžíce soli
150 ml mléka
50 g tuku (Hera)
250 ml vody
50 g slunečnicových semínek do těsta
50 g slunečnicových semínek na posypání
1 vejce na potření

recept nemá fotografii

Postup

Lehce rozmícháme 150 ml vlahého mléka, kostku cukru, 3 lžíce mouky a rozdrobené droždí, nádobu přikryjeme utěrkou a necháme v teplé místnosti vzkynout kvásek (trvá to asi 10 minut). Zatím si rozpustíme tuk a necháme vychladnout, protože ho přidáváme vlahý. Smícháme obě mouky, sůl a slunečnicová semínka. Potom přilijeme vzešlý kvásek, tuk a vodu a vypracujeme hladké těsto. Necháme opět v teplé místnosti kynout.
Na pomoučeném vále rozkrájíme na kousky a tvarujeme pečivou. Můžeme dělat bulky jako na obrázku (nahoře je do křížku nastřihneme nůžkami), rohlíky či houstičky nebo větší celozrnné bagety. Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme druhou dávkou slunečnicových semínek. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a upečeme do zlatova.
Poznámka:
Nejlepší jsou ještě vlahé, třeba s kouskem másla. A proč je peču, když podobné prodávají v každém pekařství Důvodem je cena, která se alespoň u nás pohybuje kolem 5 Kč za jeden kousek. I když celozrnná mouka stojí snad méně, než bílá.
Nemám domácí pekárnu, kdo ji máte, můžete si recept trochu přizpůsobit.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,294x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Celozrnné slunečnicové pečivo


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist