Buchty ze špaldové mouky

Suroviny

200 g špaldové mouky
300 g hladké mouky
30 g droždí
2 žloutky
80 g másla
60 g přírodního cukru
300 ml mléka
sůl

Náplň:
250 g tvarohu
1 vejce
50 g sušených brusinek

máslo na potření

recept nemá fotografii

Postup

Postupujeme prakticky stejně jako u klasických kynutých buchet. Liší se pouze množství přidávaných tekutin, špaldová mouka více "pije".
Začínáme přípravou kvásku - droždí rozdrobíme do vlahého mléka se lžičkou cukru a necháme vzejít. Máslo rozpustíme a necháme zchladnou. Promícháme si obě mouky, cukr a špetku soli, přidáme žloutky, máslo a zbývající mléko a těsto vypracujeme do hladka. Buď vařečkou nebo v hnětači. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout.
Poté těsto rozdělíme na 24 stejně velkých dílků, z každého uválíme kuličku, roztáhneme ji na placku, přidáme lžičku tvarohové náplně, pár sušených brusinek, uzavřeme a zakulatíme. Naplněné buchty necháme ještě chvíli kynout. Zatím si v pekáči rozpustíme máslo, vyjmeme z trouby, necháme ochladit a postupně do něj vkládáme jednu buchtu za druhou. Každou potřeme máslem i po stranách, aby se neslepily. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova. Hotové můžeme pocukrovat. Nejlepší jsou ještě vlahé.
Poznámky:
Buchty podle tohoto receptu jsou trochu tmavší barvy (špaldová mouka, přírodní cukr), ale chuťově výborné. Místo mléka můžeme použít i sladkou smetanu, v tomto případě použijeme 40 g droždí.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,331x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Buchty ze špaldové mouky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist