Vídeňská bábovka se špaldovou moukou

Suroviny

2 skleničky moučkového cukru
1 vanilkový cukr
6 vajec
1 sklenička oleje
2 skleničky polohrubé mouky
1 sklenička špaldové mouky
1 sklenička mléka
1 prášek do pečiva
+ kandovaná citrónová kůra, kousky čokolády, ořechy

recept nemá fotografii

Postup

Cukr ušleháme se žloutky, vanilkovým cukrem a olejem do husté pěny. Přidáme obojí mouku promíchanou s práškem do pečiva, odražené mléko, promícháme a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Do hotového těsta můžeme přidat kandovanou kůru pokrájenou na kousky, čokoládu nebo ořechy. Dají se ale přidat třeba slunečnicová semínka nebo třeba čokoládové cereální mušličky.
Těsto vlijeme a rovnoměrně rozdělíme do formy na bábovku nebo na srnčí hřbet a pomalu pečeme v troubě při teplotě asi 180 st. C.

Poznámky:
Použijete-li špaldovou mouku, bábovka je na řezu mírně tmavší, má však výraznější chuť. Lze použít také jen polohrubou mouku.
Sklenička, která se tu používá pro odměření surovin má objem 1 decilitr (tedy 100 ml).
Volně dle knížky S Čirinou na cestách.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,813x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vídeňská bábovka se špaldovou moukou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Tvorba webových stránek

Webové stránky na míru, optimalizované pro mobilní zařízení

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist