Kuřecí frikasé po anjousku

Suroviny

600 g kuřecího masa (prsa, stehna bez kostí)
200 g žampionů
200 g malých cibulek
300 ml bílého suchého vína
2 lžíce másla
100 ml smetany ke šlehání
bílý mletý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Kuřecí maso nakrájíme na kousky velké asi jako na guláš. Malé cibulky oloupeme a ponecháme v celku, žampiony očistíme, jsou-li větší, rozkrojíme je tak, aby byly zhruba ve velikosti kousků masa.
V kastrole rozpálíme máslo a rychle na něm opečeme cibulky a žampiony. Máslo může jen lehce zhnědnout, jinak by zhořklo. Přidáme kuřecí maso a také velmi krátce orestujeme, aby se zatáhlo. Přilijeme bílé víno, osolíme a opepříme a velmi zvolna dusíme. Jako u všech dušených mas, i tady platí, že čím menší příkon tepla, tím je lepší výsledek.
Při dušení nepodléváme vodou, pouze vínem. Když je maso měkké, odstavíme ze zdroje tepla a vmícháme trochu šlehačky (není nutné, někdo má radši pouze "vinnou" varintu.
Podáváme se zapečenými bramborami nebo s bílým pečivem.
Poznámka:
Nepodařilo se mi koupit malé cibulky, tak jsem použila bílou část naťových cibulek. Volně podle knížky S Čirinou na cestách.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,376x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuřecí frikasé po anjousku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Tvorba webových stránek

Webové stránky na míru, optimalizované pro mobilní zařízení

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist