Jablečný závin z pomazánkového másla

Suroviny

400 g pomazánkového másla bez příchuti(2 kelímky)
100 g másla
290 g hladké mouky

Náplň:
1,5 kg jablek
hrst rozinek
hrst nasekaných ořechů
skořice
2 lžíce krupicového cukru
2 lžíce strouhanky

recept nemá fotografii

Postup

Do mísy dáme prosátou hladkou mouku, pomazánkové máslo a nasekané normální máslo a zpracujeme v hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme v chladnu alespoň hodinu odpočinout.
Zatím si oloupeme, vykrájíme a nastrouháme jablka (na plátky nebo na hrubé nudličky) a připravíme další suroviny.
Těsto si rozdělíme na dvě poloviny (budou z něj dva záviny). Z každé poloviny si nejdříve vytvoříme váleček, ten potom na pomoučeném vále rozválíme na obdélník. Těsto by mělo být tenké, ale nesmí se trhat a musí jít snadno oddělit od válu. Prostřední část těsta posypeme rovnoměrně strouhankou (1-2 lžíce na jeden závin), poklademe nakrájenými jablky, posypeme skořicí, opláchnutými rozinkami a nasekanými ořechy. Za pomoci utěrky svineme, okraje na koncích podložíme. Rovněž za pomoci utěrky závin přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Stejně uděláme samozřejmě i druhý závin. Povrch závinu můžeme před vložením do trouby potřít trochou mléka (zezlátne).
Pečeme v troubě zahřáté na 180 st. C.
Upečený závin poprášíme moučkovým cukrem, krájíme trochu šikmo a podáváme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,939x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jablečný závin z pomazánkového másla


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist