Tiramisu po italsku

Suroviny

500 g mascarpone
150 ml silné kávy
4 žloutky
2 lžíce cukru
2 lžíce Amaretta (mandlový likér)
100 g cukrářských piškotů
100 g cukru
2 lžíce kakaa

recept nemá fotografii

Postup

Začínáme přípravou kávy, jakmile ji zalijeme vodou, přidáme dvě lžíce cukru a mícháme, až se káva rozpustí. Necháme vychladnout. Do chladné kávy přilijeme likér Amaretto.
V době, kdy káva chladne, si připravíme krém. Vaječné žloutky dobře ušleháme se 100 g cukru, misku potom vložíme do horké vodní lázně a postupně vmícháme mascarpone.
Piškoty mamáčíme v kávě s likérem a rovnáme je na dno formy. Polovinu krému rozetřeme na vrstvu piškotů, položíme další vrstvu piškotů a druhou vrstvu krému. Povrch uhladíme, formu s tiramisu překryjeme potravinářskou fólií a necháme v chladničce několik hodin ztuhnout.
Před podáváním tiramisu posypeme silnou vrstvou kakaa a ozdobíme snítkou máty nebo meduňky.
Poznámka:
Používám formu o rozměrech 28 x 13 x 6 (délka x šířka x výška), dají se do ní dobře poskládat francouzské podlouhlé piškoty. Formu můžete v podstatě použít jakoukoliv, důležité je, aby z ní šel moučník dobře vyjmout.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 860x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Tiramisu po italsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Tvorba webových stránek

Webové stránky na míru, optimalizované pro mobilní zařízení

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist