Nadívaný vepřový bůček

Suroviny

1 kg vepřového boku, který lze naříznout tak, aby se vytvořila kapsa
100 g masa na řízky
300 g mletého masa
1 vejce
1 lžička soli
1 lžička hořčice
1/2 lžičky pepře
1 lžíce rajského protlaku
1/4 lžičky majoránky
4 lžíce nasekané petrželky
1/4 l masového vývaru
2 lžíce vepřového sádla
1 lžička hladké mouky

recept nemá fotografii

Postup

Řízek nakrájíme na drobné kostičky, smícháme s mletým masem, vejcem, kořením, petrželkou a dochutíme. V bůčku prořízneme kapsu a směsí ji naplníme. Otvor pevně zašijeme. Vývar necháme vzkypět v pekáčku, vložíme bůček kůží dolů a 10 minut povaříme. Pak pečeni obrátíme kůží nahoru, kůži nakrájíme do tvaru mřížky, potřeme sádlem a dáme péci do středu rozehřáté trouby, pečeme při 200.C (plynová trouba stupeň 3-4) 80 minut. V průběhu pečení častěji poléváme vypečenou šťávou. Když je pečeně hotová, vypečenou šťávu zahustíme hladkou moukou a krátce povaříme.
Přílohy: brambory, bramborový salát nebo kaše a zeleninový salát.

Poznámka: Pečeni můžeme konzumovat teplou nebo studenou jako nářez. V tom případě krájíme plátky co nejtenčí.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5,415x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 3.67 (počet: 3) 3.67 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Nadívaný vepřový bůček


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist