Rychlý jablečný kompot

Suroviny

4-6 nakyslých jablek
1 lžička hnědého cukru
1 hřebíček
špetka skořice
50 ml vody
citrónová šťáva

recept nemá fotografii

Postup

Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a rozkrájíme je na osminky. Vložíme do hrnce, posypeme lžičkou hnědého cukru, přidáme hřebíček, trochu skořice a podlijeme vodou. Pod pokličkou chvíli dusíme (asi 10 minut), až jsou jablka měkká. Necháme zchladnout a přidáme několik kapek citrónové šťávy (není nutné). Kdo nesnáší skořici, může ji vynechat.
Kompot podáváme vlahý nebo studený. Lze jej použít také při přípravě různých sladkých kaší jako vhodný ovocný doplněk. Výhodou je, že lze na něj spotřebovat i méně vzhledná jablka a máte-li vlastní zahrádku, jistě jich máte v tomto podzimním období dost. Často jsem ho připravovala dětem, když byly nemocné, mnohdy to bylo to jediné, co při vyšší teplotě jedly. Připravíte-li si tohoto kompotu větší množství, lze jej uložit ve sklenici v chladnu i na tři dny a konzumovat postupně.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,347x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rychlý jablečný kompot


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist