Čokoládové věnečky ze špaldové mouky

Suroviny

Na těsto:
170 g špaldové mouky
75 g umletých ovesných vloček
75 g moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru
špetka soli
nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče
75 g nastrouhané čokolády
110 g másla
1 vejce
4 lžíce pomerančové šťávy
Na ozdobení:
150 g tmavé čokoládové polevy
45 g oranžátu

recept nemá fotografii

Postup

Všechny suroviny na těsto uhněteme do hladka, těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladnu asi hodinu odpočinout. Zatím si můžeme jemně nasekat oranžát a případně připravit suroviny na polevu, pokud si ji budeme vyrábět sami.
Těsto vyválíme na pomoučené pracovní ploše na plát o síle asi 4 mm. Použijeme vykrajovací formičku kytičku o průměru asi 6 cm, kterou postupně vykrajujeme z těsta věnečky a přenášíme na plech vyložený papírem na pečení.
Pečeme v troubě zahřáté asi na 190 st. C, po vyjmutí z trouby necháme vychladnout. Rozpustíme si čokoládovou polevu podle návodu, jednu půlku věnečku do čokoládové polevy namočíme, necháme okapat, položíme na mřížku a čokoládovou část hned posypeme oranžátem. Polevu necháme ztuhnout.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,089x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Čokoládové věnečky ze špaldové mouky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist