Zelňačka s klobásou podle Čiriny

Suroviny

500 g kysaného zelí
300 g brambor
2 nožičky klobásy
1 větší cibule
4 stroužky česneku
2 bobkové listy
6 kuliček nového koření
špetka drceného kmínu
kostka masoxu
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce oleje
1 lžíce mleté červené papriky
2 chilli papričky
2 lžíce zakysané smetany
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Kysané zelí pokrájíme a vaříme asi v 1,5 l vody s bobkovým listem, novým kořením, kostkou masoxu a solí. Nesolíme příliš, zelí bývá slané. Zvlášť si uvaříme v osolené vodě s kmínem oloupané a na kostky nakrájené brambory. Po uvaření je odcedíme a dáme stranou, protože do polévky je budeme přidávat až skoro nakonec.
Zatímco se kysané zelí s kořením vaří, připravíme si cibulovou jíšku. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rozpálíme si olej a cibuli na něm smažíme, jakmile začne dostávat barvu, přidáme hladkou mouku, také trochu osmažíme a pak přidáme červenou papriku. Vše promícháme a už jen chvilinku společně smažíme, aby paprika nezhořkla. Do hotové jíšky nadrolíme v dlaních majoránku a přidáme nasekané chilli papričky. Zalijeme ji vodou, rozmícháme a vlijeme do vody se zelím. Přidáme rozetřený česnek, klobásu nakrájenou na kostičky a ještě asi 20 minut vaříme na mírném ohni. Pět minut před koncem přidáme uvařené brambory, aby se prohřály. Po odstavení ze zdroje tepla vmícháme zakysanou smetanu a podáváme.
Poznámka:
Volně podle knížky Vaření s Čirinou

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,961x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zelňačka s klobásou podle Čiriny


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist