Vepřové na česneku se špenátem

Suroviny

Na maso:
800 g vepřového plecka
1 větší cibule
4 stroužky česneku
1 malá chilli paprička
sůl
mletý pepř
olej (sádlo)
1 lžička Solamylu
250 ml vývaru

Špenát:
1 balíček zmraženého špenátového protlaku
kousek másla
sůl
mletý pepř
1 vejce
malá cibule
1 stroužek česneku

recept nemá fotografii

Postup

Začínáme přípravou vepřového masa, protože tepelná úprava trvá asi hodinu (je dobré, když je maso měkké). Maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek očistíme, cibuli nakrájíme na kolečka, dva stroužky česneku na plátky. Z chilli papričky odstraníme semínka a stopku a nakrájíme ji. V kastrolu rozpálíme lžíce oleje nebo sádla, na tuku orestujeme nakrájenou cibuli, česnek a chilli papričku. Přidáme maso a restujeme, až zbělí. Osolíme, opepříme a přilijeme vývar (z kostky) nebo teplou vodu. Promícháme, přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme. Je-li třeba, tak podlijeme. Asi po půl hodině přidáme ještě prolisovaný česnek. Když je maso měkké, tak rozmícháme lžičku škrobové moučky asi ve dvou lžících vody, vlijeme pod maso a zahustíme tak šťávu.

Příprava špenátu je velmi rychlá, je však třeba myslet na to, že se musí předem rozmrazit. Malou oloupanou cibuli pokrájíme a na kousku másla orestujeme. Přidáme špenát, promícháme, osolíme, opepříme a znovu promícháme. Přidáme prolisovaný česnek a vajíčko, které špenát zahustí.

Jako příloha jsou dobré bramborové knedlíky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,722x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 0.00 (počet: 1) 0.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové na česneku se špenátem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist