Hrachová polévka se žampiony

Suroviny

250 g hrachu
1 malá cibule
4 stroužky česneku
4 žampiony
máslo
2 lžíce hladké mouky
sůl
majoránka
mletý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Sušený hrách propláchneme a namočíme alespoň na 3 hodiny do studené vody (nejlépe přes noc). Polévku vaříme s dostatečným časovým předstihem, i když je hrách namočený, stejně to trvá déle, než změkne. K vodě a hrachu přidáme rozmačkaný česnek, nakrájenou cibuli, trochu mletého pepře a lžičku majoránky. Zatím nesolíme a zvolna vaříme. Asi po hodině varu část hrachu rozmixujeme ponorným mixérem. Polévku osolíme. Na pánvi rozpustíme lžíci másla a na ní orestujeme na plátky nakrájené žampióny. Vyjmeme z pánve a zatím odložíme stranou. Na stejné pánvi připravíme z další lžíce másla a hladké mouky jíšku, kterou rozmícháme ve vodě a zavaříme do polévky. Polévku s jíškou necháme asi 15 minut tzv. provařit. Nakonec případně dochutíme a vložíme orestované plátky žampionů a případně nasekanou zelenou petrželku.
Poznámka:
Je to vlastně pouze obměna tradiční hrachové polévky, místo opečených kousků pečiva jsme použili orestované žampiony. Polévka je relativně vydatná, připravuje se hlavně v chladných měsících roku. Bohužel na její přípravu se spotřebuje dost času, je však možné si ji připravit větší množství a část třeba zmrazit.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,325x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hrachová polévka se žampiony


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist