Párty karbanátky

Suroviny

500 g mletého vepřového masa
1 cibule
2 jablka
sůl
mletý pepř
trochu oleje na potření plechu

recept nemá fotografii

Postup

Příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Začneme s cibulí, kterou oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme na lžíci oleje. Potřebujeme, aby nám cibule změkla a dobře se spojila s masem. Necháme ji vychladnout.
Zatím si oloupeme jablka, odstraníme jádřince a jablka jemně nastrouháme. Cibuli i jablka přidáme k masu, osolíme a opepříme. Všechny suroviny dobře rukama propracujeme.
Plech vyložíme papírem na pečení a mašlovačkou velmi lehce potřeme olejem. Polévkovou lžící ukrojíme z masové hmoty kus, který dobře zpracujeme vlhkýma rukama na karbanátek. Karbanátky klademe na plech, můžeme těsně vedle sebe, protože se při pečení zmenší. Upečeme v troubě.
Podáváme ideálně vlahé, doplněné čerstvou zeleninou podle sezony a případně i nějakým dresinkem.
Poznámky:
Skutečně se tam nedává vajíčko! Chutnají výborně i studené, obložené proužky barevných paprik a doplněné třeba dresinkem, jehož základ tvoří zakysaná smetana, ve které jsme rozmíchali lžičku nastrouhaného jablečného křenu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,232x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Párty karbanátky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist