Dušené telecí v zelenině

Suroviny

500 g telecího plecka
500 g drobně nakrájené zeleniny
2 šalotky
olej
250 ml bílého vína
sůl
mletý pepř
máslo

recept nemá fotografii

Postup

V kastrolu rozpálíme trochu oleje a asi 2 lžíce másla, na tom orestujeme na menší kousky (spíše nudličky nebo lístky) nakrájené telecí maso. Přidáme na kolečka nakrájenou šalotku, osolíme a opepříme. K orestovanému masu přilijeme bílé víno, zmírníme příkon tepla a dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Víno se téměř vydusí, zůstane jen trochu šťávy.
Zeleninu orestujeme zvlášť na pánvi na dvou lžících oleje. Jakmile je zelenina trochu měkká, osolíme ji, přidáme lžíci másla, promícháme a odstavíme. Zelenina by neměla být úplně měkká, ale tzv. na skus.
Jako přílohu podáváme třeba vařené nové brambory (viz foto).
Poznámka:
Toto jídlo není příliš pracné, zvláště když použijeme kvalitní zmraženou zeleninovou směs (před přípravou nerozmrazujeme). Vzhledem k použitým surovinám i způsobu přípravy je vhodné i pro některé diety.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,699x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dušené telecí v zelenině


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Zdravá strava je základ

Poznejte léčivou sílu oříšků, luštěnin a semínek.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist