Kapustová sekaná

Suroviny

750 g kapusty
majoránka
saturejka
2 stroužky česneku
3 vejce + 1 bílek na potření
1 lžíce soli
čerstvě mletý pepř
4 lžíce olivového oleje
350 g strouhanky
4 vejce uvařená natvrdo

recept nemá fotografii

Postup

Z kapusty odstraníme tvrdé rozvětvené listy, rozdělíme ji na čtvrtky a vyřízneme košťál. Opláchneme ji a vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou. Uvaříme ji do měkka (asi 15 minut). Opatrně ji vyjmeme a vymačkáme z ní co nejvíce vody (pozor, je horká!). Pak ji umeleme v mlýnku na maso. Přidáme k ní tři syrová vejce, mletý pepř, majoránku a saturejku, prolisovaný česnek a olej. Promícháme a podle potřeby přidáváme tolik strouhanky, aby vznikla hustší hmota. Rukama utvoříme šíšku, přemístíme ji do pekáče vytřeného tukem a rukama namočenýma ve studené vodě šišku uhladíme. Doprostřed sekané zamáčkneme oloupaná natvrdo uvařená vejce. Povrch potřeme bílkem a kapustovou sekanou vložíme do trouby. Při teplotě 180 st. C pečeme asi 45 minut, až na povrchu zezlátne.
Podáváme s bramborovou kaší, kterou třeba posypeme smaženou cibulkou.
Poznámka:
Kapustu většinou konzumujeme zřídka, a tak vítám každý recept, ve kterém se kapusta objeví.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 878x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,00 (počet: 1) 8,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kapustová sekaná


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist