Vepřové s barevnou smetanovou omáčkou

Suroviny

4 vepřové řízky
svazek naťových cibule
2 lžíce kaparů
1 menší červená kapie
200 ml bílého vína
200 ml smetany na vaření
1 lžička škrobové moučky
sůl
mletý pepř
olej
zelená petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Vepřové řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Naťové cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka. Z kapie odstraníme semeník, rozřízneme na čtvtky, opláchneme a pokrájíme na jemné proužky.
V kastrolu rozpálíme olej, vsypeme do něj nakrájenou cibulku a papriky, zpěníme a na tom opečeme rychle řízky po obou stranách. Zalijeme bílým vínem, přidáme kapary a dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme teplou vodou nebo masovým vývarem.
Jakmile je maso měkké, rozmícháme ve smetaně 1 lžičku škrobové moučky a vlijeme do šťávy z pod masa. Promícháme a pár minut provaříme.
Podáváme s rýží nebo i s těstovinami. Na talíři dozdobíme jemně nasekanou naťovou petrželkou.
Poznámky:
Škrobová moučka je např. Solamyl.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 091x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové s barevnou smetanovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist