Teplý bramborový salát se slaninou a sýrem

Suroviny

500 g brambor
2 červené cibule
2 lžíce olivového oleje
4 plátky slaniny
8 žampionů
1 lžíce kremžské hořčice
1 lžíce vinného octa
100 g sýra Niva
100 g polníčku

recept nemá fotografii

Postup

Brambory oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a asi 10 minut povaříme v osolené vodě (ne úplně do měkka). Mezitím si oloupeme cibuli a každou rozkrojíme na 6 kousků. Plech na pečení vyložíme papírem na pečení. Brambory zcedíme a rozložíme na plech střídavě s kousky cibule. Obojí pokapeme olejem, osolíme a pečeme v troubě asi 20 minut, dokud brambory a cibule nezačnou zlátnout. Po vyjmutí necháme trochu zchladnout.
Slaninu nakrájíme na širší proužky, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi nasucho vyškvaříme proužky slaniny, přidáme žampiony a opékáme je asi pět minut. Odstavíme a necháme trochu zchladnout.
Na dresink smícháme zbylou lžíci oleje, hořčici, vinný ocet a trochu vody. Brambory s cibulí smícháme ve velké míse s houbami a slaninou, přidáme lístky polníčku a zalijeme dresinkem. Na talířích posypeme jednotlivé porce nastrouhaným sýrem Niva.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 705x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Teplý bramborový salát se slaninou a sýrem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist