Pikantní rýže

Suroviny

250 g rýže (jasmínové, tří barev)
500 g kuřecího masa
1 konzerva sekaných rajčat s nálevem
2 větší cibule
sůl
čerstvě mletý pepř
2 malé chilli papričky
3 stroužky česneku
olej
čerstvá citrónová bazalka (nebo oregano)

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si uvaříme rýži, můžeme ji mít dokonce uvařenou předem a vychladlou, protože se v pokrmu znovu prohřeje. Doporučuji použít jasmínovou rýži, mám vyzkoušenou i rýži tří barev.

Oloupeme si cibuli a česnek a obojí pokrájíme. Cibuli na kostičky, česnek na plátky. Z chilli papriček odstraníme jadérka a pokrájíme je na proužky. Kuřecí maso pokrájíme na středně velké kousky.
Na větší pánvi rozpálíme olej. Vsypeme nakrájenou cibuli, česnek a chilli papričky a vše orestujeme. Pak přidáme kuřecí maso a opečeme ho do zlatova. Osolíme a opepříme. Nakonec přidáme rajčatovou konzervu i s nálevem, promícháme a chvilku společně podusíme. Rýži přidáváme až do hotového pokrmu a necháme společně prohřát.
Na talíři posypeme buď lístky citrónové bazalky (je proti běžné bazalce velmi jemná) nebo oregana.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,534x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pikantní rýže


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist