Hovězí na červeném víně

Suroviny

700 g hovězího zadního vcelku
700 ml červeného vína
200 g cibule
100 g mrkve
200 g slaniny
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce rajského protlaku
2 lžíce instatní jíšky
2 stroužky česneku
sůl
mletý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Hovězí maso opláchneme, osušíme a podélně prošpikujeme půlkami karotky tak, aby byla mrkev hezky vidět na nařezaných plátcích masa. Otvor pro mrkev si vytvoříme špikovacím nožem, rozšířit ho můžeme rukovětí vařečky. Maso osolíme a opepříme a po všech stranách ho zprudka opečeme na oleji. Pak jej vyjmeme a udržujeme v teple.
Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli (polovinu z celkového množství) a česnek a obojí opečeme do zlatova. Přidáme také zbytek mrkve nakrájený na špalíčky, lžíci protlaku a zalijeme vínem. Maso vrátíme zpět, vložíme do trouby a při teplotě asi 180 st. C pečeme do měkka. Trvá to zhruba dvě hodiny. Občas obracíme a poléváme šťávou.
Když je maso měkké, vyjmeme ho a nakrájíme na silnější plátky. Štávu zahustíme instantní jíškou a asi 10 minut povaříme. Zvlášť na pánvi na troše oleje opečeme slaninu nakrájenou na kostičky a nahrubo nakrájenou druhou polovinu cibule. Přidáme do omáčky, pomícháme a ještě dalších 10 minut společně povaříme. Touto omáčkou přelijeme maso na talíři.
Vhodnou přílohou jsou těstoviny.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 919x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí na červeném víně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist