Pivovarský tokáň

Suroviny

600 g libového vepřového masa (kýta, ramínko nebo plecko)
2 cibule
50 g vepřového sádla
4 stroužky česneku
1 lžička mleté sladké papriky
250 ml světlého piva
1 červená paprika
strouhaný sýr
sůl
vývar z půl kostky masoxu nebo vývar (nemusí být)

recept nemá fotografii

Postup

Na rozehřátém tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme maso nakrájené na nudličky a prudce je po všech stranách opečeme (asi 2 až 3 minuty), poprášíme hladkou moukou a necháme půl minuty za stálého míchání zasmahnout. Potom maso osolíme, přidáme utřený česnek, mletou papriku, zamícháme. Podlijeme pivem a horkou vodou, můžeme přidat půl kostky masoxu nebo vývar a zvolna dusíme doměkka (v papiňáku zhruba 30 minut). Když je maso měkké, přidáme na nudličky nakrájenou papriku a ještě chvíli povaříme. Na talíři posypeme strouhaným sýrem.
Příloha: rýže, případně ochucená kari kořením, zeleninový salát

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 6 844x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 6,43 (počet: 7) 6,43 7 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pivovarský tokáň

anonym: pondělí 28. června 2010
velice dobré,sýr není nutný

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist