Chřestová polévka

Suroviny

200 g čerstvého chřestu
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
250 ml smetany
špetka muškátového květu
1 žloutek
sůl
1,4 l vody
petrželka
rohlíky
máslo
olej

recept nemá fotografii

Postup

Očištěný a opraný chřest nakrájíme na špalíčky. Vhodíme do vařící vody, uvaříme do měkka a vyjmeme. Z másla a mouky si připravíme jíšku, rozředíme ji vývarem z chřestu, promícháme a povaříme asi tak 20 minut. Polévku okořeníme muškátovým květem, osolíme a zalijeme smetanou ve které jsme rozšlehali žloutek. Promícháme a nakonec do polévky vrátíme uvařený chřest. Prohřejeme, ale už dál nevaříme. Podle potřeby dosolíme a přidáme nasekanou petrželku.
Polévku podáváme s nakrájenými plátky rohlíků, které jsme osmahli na másle a oleji.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 638x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Chřestová polévka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist