Medová roláda s jahodami

Suroviny

4 žloutky
4 bílky
1 celé vejce
100 g moučkového cukru
100 g tekutého medu
160 g hladké mouky
1 lžička jedlé sody

Náplň:
300 g čerstvých jahod
250 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový pudink bez vaření
1 ztužovač šlehačky

recept nemá fotografii

Postup

Čtyři žloutky plus jedno celé vejce vyšleháme s cukrem a medem do husté pěny. Ze čtyř bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku smícháme se sodou a střídavě se sněhem ji lehce vmícháme do žloutkové pěny. Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení a pečlivě uhladíme, aby bylo po celém plechu stejné vysoké. Pečeme v troubě vyhřáté asi na 180 st. C, pozor, díky medu bude těsto tmavší než běžný piškot. Ještě horký plát upečeného těsta stočíme i s papírem do tvaru rolády a necháme zchladnout.
Většinu jahod nakrájíme na menší kousky (část necháme stranou na ozdobení rolády). Jahody dáme do větší misky, kterou můžeme pevně uzavřít víčkem. Přidáme smetanu, pudink i ztužovat, misku zavřeme a třeseme s ní tak dlouho, až vznikne kompatkní pevná hmota.
Roládu opatrně rozvineme (současně odstraňujeme papír)) a potřeme ji krémem. Zbylé jahody nakrájíme na větší kousky a posypeme na povrch krému. Roládu znovu zabalíme a dáme alespoň na dvě hodiny vychladit do ledničky.
Před podáváním ji můžeme lehce pocukrovat, krájíme ji na plátky. Jahody v krému vytvářejí krásnou barevnou mozaiku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 887x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Medová roláda s jahodami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist